This website uses cookies to improve site functionality and to provide you with a better browsing experience. You can learn more about our use of cookies on the website by reading our Cookie Notice. By using this website or clicking OK, you consent to the use of cookies.

OK
Tencent Qianhai

Tencent Qianhai

A crystalline gateway set on the western edge of the Qianhai New District in Shenzhen, Tencent Qianhai offers vibrant office, retail, and communal space for Tencent, one of China’s most influential technology companies. 

With its direct connection to below-grade transit, this two-tower office development serves as a link to and landmark for the district. The podium at the base of the towers, set on a series of pavilions, is framed as a lively “village” of retail and food/beverage locations. The pavilions also provide a variety of gathering spaces, activating the project with green spaces as well as other amenities serving office workers. This live/work/play environment helps Tencent attract young and innovative talent. A bridge connects the two towers and creates a gateway into the rest of Shenzhen, establishing a visual corridor that extends from the transit connection, through the site, and into a neighboring park.

Crystal formations inspired the sculpted form of the project, adding to the uniquely experiential nature of the public spaces. The treatment of the two towers’ facades reinforces the design concept with diagonal folded lines and facets, accented by a material palette of terracotta and fritted glass. The podium continues this architectural language with the “village” consisting of a series of geodesic, angular volumes nested in and around a sunken plaza.

Location

Shenzhen, China

Client

Tencent Holdings

Team

Leigh & Orange (Executive Architect), Huayi Design Consultants (LDI)

Type

Headquarters

Size

208,000 m2 / 2,238,900 ft2
2324 Supporting01 A
2324 Supporting01 B

View More

Project Type:Headquarters
Project Location:Asia Pacific