This website uses cookies to improve site functionality and to provide you with a better browsing experience. You can learn more about our use of cookies on the website by reading our Cookie Notice. By using this website or clicking OK, you consent to the use of cookies.

OK
Parcel A-2

Parcel A-2

Designed to usher in the next generation of Boston’s Seaport, Parcel A-2 recognizes the “maker” economy, synthesizing arts, technology, and community.

The focal point of the two towers’ organic forms is an indoor/outdoor hub, with a sculptural, sweeping ramp and grand stairway creating a dramatic entrance as well as a dynamic park space for both casual socializing and impromptu encounters. Beyond the fully glazed curtain of the developments podium is a double height atrium that serves as the building’s living room, with the organic motif brought in through cascading, arched wood cladding, gradually shifting from wall to ceiling, and enclosing the open oculus to the Class-A Office space and grand skylight above.

The design divides the program between the towers, with the taller of the two providing expansive office floors and workplace amenity, and the smaller focusing on live/work artist studios and efficient workforce housing. A 24/7 grand hall, makerspace, and multi-purpose living room, as well as below grade parking, round out the base of the development and create a modern mixed-use development at a scale more in tune with the various target user groups, from young professionals and executives to collaborative artists and creative city-dwellers. Both towers are topped with rainwater harvesting green roofs, which function as both rooftop parks and terraces as well as being major sustainability features.

Location

Boston, MA, USA

Client

Redgate

Type

Hospitality, Mixed-Use, Office, Residential, Retail

Size

67,066 m2 / 721,900 ft2

Units

225 Residences
2834 1 000 N6 Large
2834 1 000 N10 Large
2834 1 000 N7 Large
2834 1 000 N12 Large

View More

Project Type:Mixed-Use
Project Location:Americas