This website uses cookies to improve site functionality and to provide you with a better browsing experience. You can learn more about our use of cookies on the website by reading our Cookie Notice. By using this website or clicking OK, you consent to the use of cookies.

TP Link LXD

TP Link LXD capitalizes on the innovation, optimism, and inspiration of Shenzhen and provides an exciting work environment to attract the best design and engineering talent in the world.

The project reimagines post-pandemic, collaborative space for the world’s leading router provider. Shenzhen’s climate and workers’ desire to stay outside led to the creation of large, outdoor terraces for both communal work and private breaks. To encourage health and wellness, these terraces are linked together with a continuous ribbon of landscape that starts in the lobby and ascends to the highest terrace. This unique form of circulation binds together the two office towers of the project, which, along with a dormitory tower, are ringed by retail on the ground floor. With both north and south entrances, allowing for through-circulation, a central atrium leads to the office lobbies. The beginning of the landscape ribbon is located in this atrium, the “base camp.” A small, private lobby for the dormitory is located along the southern road. The lower tower floors are linked to provide huge office plates for technology tenants looking for a campus feel. Above, the Central Tower faces south while the East Tower faces north to maximize views from the most valuable office space.

In an instant neighborhood full of technology giants wanting to show architectural prowess through bold formal moves, TP Link LXD is different. The logic and function of the landscape ribbon make being in and on the building as exciting as looking at it from the outside.

Location

Shenzhen, China

Client

TP Link Technologies Co., Ltd.

Type

办公, 住宅, 商业, 住宅, 商业

Size

124,600 m2 / 1,341,000 ft2

View More

Project Type:办公
Project Location:亚洲