This website uses cookies to improve site functionality and to provide you with a better browsing experience. You can learn more about our use of cookies on the website by reading our Cookie Notice. By using this website or clicking OK, you consent to the use of cookies.

OK
OPPO Chongqing

OPPO Chongqing

With an emphasis on collaboration and connection, the OPPO campus in Chongqing employs rational geometry and articulate landscaping to foster a neighborhood for research and development within a single structure.

Conceived for a company that pioneers the latest design and engineering advances in the smartphone industry, KPF’s work in Chongqing echoes its concurrent design for OPPO’s headquarters in Dongguan, China. Both projects feature interconnected circles in plan, reflecting OPPO’s emphasis on their work process and the flow of knowledge and information.

In Chongqing, this approach manifests as an ellipse inscribed in the city’s sloped topography. The building is part of a larger factory campus designed for OPPO’s research and development efforts, all the while engaging its dual urban-rural environment. Levels 1 and 2 free up the ground plane by offering public access, including options for retail and food & beverage. At level 3, OPPO employees and visitors can access tiered, rooftop terraces that span the length of the building. This outdoor condition reintroduces the looped motif in the form of multiple courtyards at each step, promoting community and activity apart from typical office spaces. Meeting pods within the building reflect this approach, while related programming elements support a dynamic, innovative workplace.

Localização

Chongqing, China

Cliente

OPPO

Tipo

Escritório, Research + Healthcare

Tamanho

100,000 m2 / 1,076,391 ft2

View More

Project Type:Research + Healthcare
Project Location:Ásia-Pacífico