This website uses cookies to improve site functionality and to provide you with a better browsing experience. You can learn more about our use of cookies on the website by reading our Cookie Notice. By using this website or clicking OK, you consent to the use of cookies.

OK

Bundang Doosan Tower

Comprising two towers connected by a 100-meter tall skybridge, the headquarters building forms a new landmark near the main tollgate to and from Seoul.

The tower's rational form contains office, auditorium, and tenant amenity space, including the Doosan History Museum and a café that opens up to the landscaped roof terrace. The stacked, interconnected masses create a grand portal which becomes an identifiable visual marker from the adjacent Gyeongbu Expressway. When approached from the city, the portal serves as the main entry point to the building, leading tenants and visitors underneath the skybridge.

Glass facades allow plentiful daylight into the interior space while limiting solar gain through vertical and horizontal exterior shading devices. A series of regular, repeating fins, the devices mitigate glare without obscuring views of the surrounding cityscape. Crafted in granite and with a chiseled finish at their edges, the fins serve as an aesthetic transition between the rocky landscape and the building’s glass façade. Their grain follows the orientation of the building masses, enhancing the sense of directionality and movement of the traffic on the expressway.

Inside, the building contains a variety of office space, most notable of which is located in the skybridge. Four extra-large floor plates include open workspace and casual meeting areas all connected by a four-story, sky lit atrium with a green feature wall. The skybridge’s open floorplan, with flexible layouts to foster innovation through collaboration, runs parallel to the expressway providing panoramic views to the dynamic context.

タイプ

本社ビル, オフィス

サイズ

118,900 m2 / 1,279,800 ft2

View More

Project Type:本社ビル
Project Location:アジア太平洋