This website uses cookies to improve site functionality and to provide you with a better browsing experience. You can learn more about our use of cookies on the website by reading our Cookie Notice. By using this website or clicking OK, you consent to the use of cookies.

OK
Hony Center

Hony Center

Spanning two blocks in Qinghai Harbor’s Financial District, Hony Center’s sophisticated design matches its innovative Shenzhen neighborhood, introducing two glass and stone towers anchored by lush greenery.

The 55,000 square meter tower facing Guimiao Boulevard serves as the private equity firm’s new headquarters. On the other end, at the intersection between Guiwan 5th Road and Financial 8th Street, the residential tower extends 25,000 square meters. The two buildings are connected below grade by a parking lot as well as bridging for the subterranean subway system.

The base of Hony Capital’s headquarters welcomes tenants into the office space through a three-story lobby, which elevates and animates the development. The tower features two slim facades on opposite ends – one glass and the other stone. The glass allows ample natural light to fill the office space, while the juxtaposition of stone exists on the opposite end of the material spectrum, resulting in a lively and varied character. A column structure provides a highly flexible work environment.

At the northeast corner of the development, the 30-story residential tower is rotated to align with a north-south axis. A sliding bar motif and a sympathetic wall expression draw the two towers together to create a dynamic composition. This liberates the northwest corner of the site to become a generously landscaped public green plaza.

Ort

Shenzhen, China

Bauherren

HONY Capital

Typologie

Headquarters, Mixed-Use, Office, Residential

Bruttogeschossfläche

107,000 m2 / 1,151,800 ft2

Auszeichnungen

Merit Award (CRED Award 2020-2021)
2345 1 000 N331 Large
2345 1 000 N321 Edit2
2345 1 000 N315 Large

View More

Project Type:Mixed-Use
Project Location:Asia Pacific