The Landmark

One of the premier retail centers in Asia, The Landmark, Hong Kong, remains, through a series of thoughtful renovations, at the cutting edge of international luxury retail culture.

Following the renovation of the original 1970’s building, KPF designed the renovation and expansion of the building’s façade along Queen’s Road Central, including the center’s new atrium entrance, additional retail space and restaurants in the new and the existing atria, double-height storefronts that are part of the flagship retail concept, and a Harvey Nichols department store and a Louis Vuitton superstore on Pedder Street.

A suspended, three-story wall of folded vertical glass panels envelopes the new retail podium along Queen’s Road Central, unifying the complex’s disparate elements. Conceived as a diaphanous veil, the zig-zag glass screen alternately obscures and reveals the retail environment, connecting the interior activity to the vibrant streets of Central.

In order to maintain its competitive edge, the complex is regularly updated to ensure that its design and amenities reflect the pervading retail culture of Hong Kong.

Location

Hong Kong, China

Client

Hongkong Land

Team

P+T International (Associate Architect, Phase I), Aedas (Joint Designer, Phase II), D.I. Design (Retail Consultant)

Type

Hospitality, Mixed-Use, Office, Renovation, Retail

Size

24,000 m2 / 258,000 ft2

Units

123 Rooms

Awards

Special Architectural Award: Accessibility (HKIA 2007), Five Outstanding Developments (HKIA 2007), Award for Excellence - Asia Pacific (Urban Land Institute 2007), Award for Excellence: Asia Pacific- Finalist- (Urban Land Institute 2007) People's Choice Awards for Architecture (AIA Hong Kong 2007)

View More

Project Type:Retail
Project Location:Asia Pacific